success
X

TEMEL ANALİZ

Geri

İşlem fikri: CrowdStrike (CRWD)

17.11.2022 03:32


  • Kurumsal şirketler için bulut sistemler odaklı siber güvenlik şirketi olan CrowdStrike $33 milyar piyasa değerine sahip.
  • Sene başından beri hisse 28% düşüş yaşarken, Kasım 2021’de tarihi yüksek seviyesinden 52% aşağıda. Fed’in Kasım 2021’de sinyalini verdiği para politikasında sıkılaşma sürecinden hisse oldukça negatif etkilendi. Aralık ayı Fed freni beklentisinin daha çok öne çıkması hisseyi $120 seviyesinden dün kapanışı olan $143’a yükseltti.
  • IDC’nin yaptığı çalışmaya göre CrowdStrike kendi alanında global bazda pazar lideri (https://www.crowdstrike.com/press-releases/crowdstrike-ranks-1-in-worldwide-corporate-endpoint-security-2021-market-shares/) . 12.6% pazar payına sahip. Aşağıdaki grafikte 2018’de pazar lideri olan Symantec’i yıllar içinde nasıl geçtiğini görebilirsiniz.
  • 2019 yılında halka arz olduğunda hedeflediği pazarın boyutu $25 milyardı. Dijitalleşme sürecinin pandemi ile hızlanması ve kurumsal şirketlerin hem bulut sistemlere geçişi hem de bu sistemlerde güvenlik taleplerinin artması ile 2025 için hedef pazar büyüklüğünün $126 milyara çıkması öngörülüyor.  Mevcutta hisse ucuz değil ancak pazar genişlemesi düşünüldüğünde ciro büyümesi beklentisi de oldukça iyi. 2022’de toplam elde etmesi beklenen $2.23 milyar cironun 2024’de iki katına çıkması öngörülüyor (Eğer pazar payı oranını koruyabilirse bu beklentinin çok daha üstüne de çıkabilir). Tarihi yüksek seviyeden 52% düşmesi de tekrardan yükseliş momentumuna girmesine neden olabilecek psikolojik bir değişken.
  • Fortune 500 şirketlerinin 258’i ve ilk 20 ABD bankasının 15’i CRWD ile çalışıyor. Toplamda 19.7k kurumsal müşterisi var. Müşterilerin sürekliliğini ve satın aldığı hizmetleri arttırmasını gösteren metrik 124%. Yani, örneğin bir müşteri 2021’de $100’lık bir ürün satın aldıysa 2022’de bu rakam $124’a yükselmiş durumda (Kontrat miktarları çok daha büyük burada basit bir örnek vererek metriği açıklamaya çalıştım). Bu durum orta uzun vadeli pazar payının/liderliğinin korunması adına olumlu bir görünüm sunuyor.
  • Brüt kar marjı 77% ve serbest nakit akışı marjı 30%.
  • Eylül – Kasım arası analistlerin paylaştığı 12 aylık hedef fiyatları $220-$280 aralığında.  En fazla CRWD hissesi tutan ilk dört kurumsal yatırımcı: Vanguard, BlackRock, Jennison Associates ve Tiger Global. Yorum: Tiger Global bu sene teknoloji hisselerindeki gerilemeden oldukça negatif etkilendi. Likidite yaratma açısından elinde bulunan CRWD hisselerini 25% oranında azalttığı görülüyor. Hissede yaşanan satış baskısının önemli bir diğer nedeni bu satış süreci oldu. Satış sürecinin sonuna yaklaştıysak hisse için aşağı yönlü riskler azalmış demektir.  

 

Pazar payı:

 

Pazar büyüklüğü:

 

  • Fed’in beklenen freni, ABD 10 yıllık getirilerinin 3.7%’e kadar geri çekilmesi, şirketin alanında pazar lideri olması, siber güvenlik temasını 2023’de öne çıkacağına inanmamız, şirket mevcutta ucuz olmasa da ciro büyümesinde pazar payını koruyarak orta vadeli beklentileri aşabilme olasılığı ve serbest nakit akışı marjının 30% olması temel açıdan hisseyi beğenme nedenlerim.
  • Teknik açıdan aşağıdaki haftalık grafikte $130-132 bandı korunduğu sürece tekrardan mavi düşen trendini kırmaya çalışacağını düşünüyorum. $160-$165 aralığına kadar yükselişin devamını bekliyorum. Trade amaçlı $130 altı zarar kesli $160-$165 hedefli pozisyonlanma yapılabilir. En büyük risk faktörü ABD 10 yıllıklarında tekrardan hızlı bir yükseliş olur.
  • Şirket 29 Kasım’da Q3 rakamlarını açıklayacak. Bu tarz şirketlerde sezonsallık nedenli Q3 ve Q4 rakamları genelde ciro ve kar açısından olumlu geçer (Müşterilerin kontratları sene sonunda doğru yenilmeleri nedenli). Sonuçları ve piyasa etkisini tahmin etmek zor ancak en azında sezonsal olarak güçlü aylar.
  • Eğer bilanço sonrası mavi düşüş trendi yukarı kırılırsa Q1’23 hisse açısından oldukça iyi potansiyel içerir.

 

Haftalık grafik:

 

 

Uraz Çay
Araştırma
Müdür


Ak Yatırım Genel Müdürlüğü
Sabancı Center 4.Levent 34330 Istanbul

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil, suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş 'nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır.

Kullanmakta olduğunuz tarayıcının otomatik çeviri, kelime filtreleme özellikleri veya metin eşleştirme yapan 3.parti yazılımlar vb. metin farklılıkları sağlayacak otomatik ayarlar sebebiyle bu sayfada yer alan metinde anlam bütünlüğünü bozabilecek ifadeler bulunabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda musteri.hizmetleri@akyatirim.com.tr adresine e-posta iletebilirsiniz.

Geri
 
FOREX HESAPLAMA
Devamı İçin Lütfen Giriş Yapın.
. .
Dünya piyasaları elinizin altında! Yazının tamamına erişmek için
ücretsiz üye olun.