success
X

TEMEL ANALİZ

Geri

Bank of America, Wells Fargo, Goldman Sachs bilançoları

15.10.2020 09:27


Bank of Amerika 3Ç bilançosundan önemli notları aşağıda bulabilirsiniz:

 

  • Hisse başı kar 51 cent açıklandı. Beklenti 49c.
  • Kredi karşılıkları geçen çeyrekte $1.39 milyar ayrılmış. Önceki çeyrekte $1.86 milyardı. Bu çeyrek için analist beklentileri kredi karşılıklarının $1.8milyar olacağı yönündeydi.  BAC’da kredi karşılıklarında azaltıma gitmiş, iyi haber. Ancak dün bilanço açıklayan bankalar kadar büyük bir azalış değil. Hala riskler var demek.
  • Faiz giderleri düşüldükten sonra gelirler $22.33 milyar.
  • Toplam kar $4.88 milyar oldu. Analist beklentisi $4.3 milyardı. Beklentiyi aşması açısından ve pandeminin başından bu yana en yüksek kazanç olması açısından iyi ama geçen sene aynı dönemki karlılıktan düşük. Yatırım bankasından ziyade perakende banka olması nedeniyle bizce makul karşılanabilir.
  • SGMK ve hisse işlemlerinden $3.3 milyar kar etmişler. $4.5 milyar olan analist beklentilerinin biraz altında kalmış.
  • SGMK gelirleri $2.13 milyar, hisse gelirleri 1.21 milyar. Her ikisi de ayrı ayrı beklentilerin altında kalmış.
  • Kurumsal finansman tarafında ise $1.8 milyar gelir elde edilmiş. Bu rakam geçen seneden ve analist beklentilerinde iyi. Zaten görünüşe göre bir tek bu iyi.
  • Toplam krediler geçen senenin 3Ç’ine göre %1.8 düşerek $955.2 milyar olmuş. Toplanan mevduat ise %22.3 artış ile $1.7 trilyon olmuş. Topladığını kredi ile plase edememesi maliyetlerin artması anlamına gelecektir. Yatırımcıların bu durumu beğenmeyeceğini düşünüyoruz.

 

Wells Fargo 3Ç bilançosu detaylarını aşağıda bulabilirsiniz:

 

  • Hisse başı kar 42 cent geldi. Beklenti 45c seviyesindeydi. Geçen sene 3Ç de 92 cent olmuştu.
  • Krediler 3Ç’de $920.1 milyar olmuş. Analist beklentisiyle neredeyse birebir aynı.
  • Kredi karşılıklarında $769 milyona gerilemişler. Beklenti $1.65 milyar ile diğer bankalarda olduğu gibi oldukça yukarıda kalmış.

 

Goldman Sachs 3Ç bilançosu ise aşağıdaki gibi:

 

  • Hisse başı kar $9.68 açıklandı. Geçen sene 3Ç karı $4.79 olmuştu.
  • SGMK işlem ve aracılığından  elde edilen gelir $2.5 milyar ile $2.27 milyar’lık beklentinin üzerinde gerçekleşmiş.
  • Yatırım bankacılığı gelirleri ise $1.75 milyar beklentiye karşılık $1.97 milyar geldi.
  • Hisse işlem ve aracılığından $2.05 milyar kar etmişler. Beklenti $2.14 milyardı.
  • Net gelirler $10.78 milyar dolar açıklandı. Analistler $9.40 milyar bekliyorlardı.  
  • Kredi karşılıkları ise sadece $278 mio olmuş. 2020’nin ilk yarısında bu kalem $1.59 milyardı. Oldukça ciddi bir küçülme var.

 

Bilançolardan sonra Bank of America %2.63; Wells Fargo %2.30 aşağıdan işlem görürken Goldman Sachs hissesi %2.70 artıda işlem görüyor. 3 bankadan Goldman  beklentileri aşarken diğer ikisinin beklentilerin altında kalmasının doğal sonucu olarak GS yukarıda ve diğer ikisi aşağıda. Ancak sektör geneline baktığımızda dün bilanço açıklayan bankalardan Morgan Stanley hariç hepsinin bu gün pre-markette ekside olduğunu görüyoruz. Muhtemelen bu günküm bilançolar destek paketi haberlerine göre oldukça küçük piyasa gelişmesi olarak fiyatlanacak ve endeksin yükselişine destek veremeyecek.

 

Özgür Hatipoğlu
Araştırma
Araştırma Müdür - Stratejist

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil, suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş 'nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır.

Kullanmakta olduğunuz tarayıcının otomatik çeviri, kelime filtreleme özellikleri veya metin eşleştirme yapan 3.parti yazılımlar vb. metin farklılıkları sağlayacak otomatik ayarlar sebebiyle bu sayfada yer alan metinde anlam bütünlüğünü bozabilecek ifadeler bulunabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda musteri.hizmetleri@akyatirim.com.tr adresine e-posta iletebilirsiniz.

Geri
 
FOREX HESAPLAMA
Devamı İçin Lütfen Giriş Yapın.
. .
Dünya piyasaları elinizin altında! Yazının tamamına erişmek için
ücretsiz üye olun.