success
X

TEMEL ANALİZ

Geri

Global hisse senetleri pozitif, dolar negatif görünüm devam ediyor.

28.04.2017 08:41


Günaydın,


ABD teknoloji hisselerinin olumlu karlılık performansı göstermesi ile Nasdaq endeksi primlenmeye devam ederken, volatilititenin düştüğünü ve global hisse senetleri için olumlu ortamın devam ettiğini görüyoruz. Trump vergi reformlarının en erken yıl sonunda yürürlüğe girme ihtimali olan bir ortamda dolar negatif, gelişmekte olan ülke hisse senetleri ve para birimleri (yüksek carry’ye sahip) pozitif görünüm devam ediyor. Euro/Dolar’da 1,12, Sterlin/Dolar’da 1,33 orta vadeli tahminlerimiz geçerli kalmaya devam ederken, ons altın ve ABD faizlerinde yeniden sinyal için uygun anı kollamaya devam ediyoruz. Gelişmekte olan ülke rallisinde bizce halen en cazip konumda yer alan endeks olan BIST100’de 91000 üstünde yukarı yön isteğinin devam etmesini bekliyoruz. BIST100 ve gelişmekte olan ülke endeksleri karşılaştırmalı analizi için tıklayınız. 


ABD 7 yıllık tahvil ihalesine toplam arzın 2,33 katı talep geldi... Global likiditenin getiri arayışı devam ederken, dün yapılan ABD 7 yıl vadeli Hükümet tahvil ihalesinde 2012 yılından bu yana en yüksek bid-to-cover rasyosu ile borçlanma yapıldı. Faiz oranı %2,08 oldu. Bu durum ABD tahvil faizlerinde yükseliş dönemlerinde bile her zaman ilave talep ile karşılaşılacağının ve yükselişlerin sınırlı olabileceğinin bir göstergesi. 


Petrol yukarı yönde zorlanıyor... ABD benzin stoklarında geçtiğimiz hafta beklentilerin (140 bin varil) çok üzerinde 3,4 milyon varil artış görüldü. ABD kayagazı üreticilerinin OPEC üretim kısıntısı ile ortaya çıkan boşluğu doldurmaya devam ettiklerini görüyoruz. Vadeli piyasalarda ise halen belirgin miktarda yukarı yönlü (long) pozisyon hakim, karşıt bir bakış açısıyla yukarı yönde hareketin güçleşebileceğine işaret olabilir. Önümüzdeki dönemde havaların ısınmasıyla birlikte ulaşımda benzin kullanımının artması nedeniyle stoklarda azalma görülebilir. 

Bugün... ABD ve İngiltere birinci çeyrek büyümesi yayımlanıyor, ABD geçici bütçesi son günü 


11:30’da İngiltere birinci çeyrek büyümesi öncü rakamı açıklanıyor. Beklenti ilk çeyrekte %2,2 büyüme olması yönünde. Beklentilerin üzerinde bir rakam Sterlin pozitif etki yapabilir. 


12:00’de Avrupa bölgesi Nisan ayı öncü enflasyon verileri yayımlanıyor. Beklenti Nisan ayında %1,8 TÜFE artışı görülmesi yönünde. Çekirdek enflasyon ise %1 artış öngörülüyor. Beklentilerin üzerinde bir rakam ECB’yi önümüzdeki aylarda faiz artırmaya zorlayabilir. 


15:30’da ABD birinci çeyrek büyümesi yayımlanıyor. Beklenti ekonominin birinci çeyrekte %1,0 (yıllıklandırılmış) büyüyeceği yönünde… Düşen otomobil satışları ve enerji harcamaları 2016 dördüncü çeyreğinde %2,1 büyüyen GSYİH’de %1,0 seviyesine gerileme beklentisine yol açıyor. Atlanta GDP’nin aşağı yönde revize edilmesi sonrasında beklentilerin altında bir rakam gelme olasılığı kuvvetli görünüyor. Böyle bir senaryo dolar ve  ABD hisse senetleri negatif etki yapabilir. 


ABD geçici bütçesinin son günü. Trump yönetiminin savunma harcamaları ve Meksika duvarını içerecek bir paketi gündeme getirmeden, Obama dönemindeki bütçenin süresini uzatarak Eylül ayına kadar zaman kazanacağını düşünüyoruz.  Son gelişmelere göre Kongre’de geçici bütçe oylamasının 5 Mayıs’a ertelenmek istendiği görülüyor. 
Düşük ihtimal de olsa, eğer mevcut bütçe Eylül ayına kadar uzatılmaz ise  GSYİH’nin %0,3’üne mal olabilecek “hükümet kapanması” süreci ile karşılaşabiliriz. Detaylar için  https://tradeall.com/temel-analiz-detay/3389/abd-hukumet-kapanmasi-ve-senaryolar


Rusya Merkez Bankası faiz kararı yayımlanıyor.
Barclays, Chevron, Exxon Mobil birinci çeyrek bilançoları yayımlanıyor.
Michigan tüketici güven endeksi yayımlanıyor.

 

 En çok beğendiğimiz hisseler için tıklayınız.

 Twitter’da bizi takip etmek için @TradeAll

Youtube TradeAll kanalımıza buradan ulaşabilirsiniz.  

 

Okan Ertem, FRM

Research
Manager - Global Markets

 

YASAL UYARI: Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil , suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank TAŞ, Ak Yatırım AŞ ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank TAŞ ve Ak Yatırım AŞ her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank TAŞ ve Ak Yatırım AŞ’nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank TAŞ, Ak Yatırım AŞ ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank TAŞ, Ak Yatırım AŞ ve çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır. Bu rapor, yorum ve tavsiyelerde yer alan bilgiler “yatırım danışmanlığı” hizmeti ve/veya faaliyeti olmayıp; yatırım danışmanlığı hizmeti almak isteyen kişi ve kurumların, iş bu hizmeti vermeye yetkili kurum ve kuruluşlarla temasa geçmesi ve bu hizmeti bir sözleşme karşılığında alması SPK mevzuatınca zorunludur.   "Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.  Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir."

 

Geri
 
FOREX HESAPLAMA
Devamı İçin Lütfen Giriş Yapın.
. .
Dünya piyasaları elinizin altında! Yazının tamamına erişmek için
ücretsiz üye olun.