success
X

TEMEL ANALİZ

Geri

Ve Sterlin yola çıktı...

18.04.2017 03:51


İngiltere erken seçime gidiyor…

 

  • İngiltere Başbakanı Theresa May 8 Haziran tarihinde erken seçime gitme yönünde karar aldıklarını açıkladı.
  • Mevcut durumda 2020 yılına kadar seçim yapılmasına gerek bulunmuyor.
  • May’in partisi son anketlere göre %43 oy potansiyeline sahip ve ikinci pozisyondaki İşçi partisi yalnızca %22 oy potansiyeli taşıyor.
  • May geçtiğimiz ay Brexit yasasında değişiklikler yaparak Temsiciler Meclisinin onayını almıştı.
  • Ancak yasa May’in istediği doğrultuda olmamıştı.
  • Kendi partisinin güçlü durumunu kullanarak, Temsilciler meclisinde güç kazanmak ve Brexit yasasını yeniden düzenlemek May’in amacı olabilir.

Parite 1,28-1,32 tahminimize doğru yola çıktı….

 

  • Uzun süredir Sterlin/Dolar paritesinde, genel kanının aksine yukarı yönün devam edeceğini savunuyoruz.
  • Paritede aşağı yönde (short) pozisyonlar rekor seviyede. “Herkesin düşündüğü olmaz” diyoruz
  • Brexit süreci paritede yatayda sindirildi.
  • Makro görünüm de paritede yukarı yöne işaret ediyor: Aşağıdaki grafikte gördüğünüz üzere enflasyon beklentileri İngiltere lehine gelişiyor. Aynı zamanda dolar likiditesinde artış var ve bu durum doların değer kaybetmesini sağlıyor.
  • 1,2490 kısa vadeli zarar-kes olmak üzere yukarı yön başlıyor denilebilir.  

 

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALAR..

26 Nisan.. TCMB faiz kararı

27 Nisan.. ECB toplantısı, BOJ toplantısı

28 Nisan.. ABD geçici bütçesinin son günü. Hükümet’in faaliyetlerini devam ettirmesi için bu tarihe kadar geçmiş bütçenin süresini uzatması bekleniyor… https://tradeall.com/temel-analiz-detay/3389/abd-hukumet-kapanmasi-ve-senaryolar

3 Mayıs … Fed toplantısı

7 Mayıs… Fransa seçimleri 2.tur

11 Mayıs.. BOE toplantısı

8 Haziran.. İngiltere genel seçimi

 

Twitter’da bizi takip etmek için @TradeAll

Youtube TradeAll kanalımıza buradan ulaşabilirsiniz.  

 

Okan Ertem, FRM

Research
Manager - Global Markets

 

YASAL UYARI: Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil , suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank TAŞ, Ak Yatırım AŞ ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank TAŞ ve Ak Yatırım AŞ her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank TAŞ ve Ak Yatırım AŞ’nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank TAŞ, Ak Yatırım AŞ ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank TAŞ, Ak Yatırım AŞ ve çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır. Bu rapor, yorum ve tavsiyelerde yer alan bilgiler “yatırım danışmanlığı” hizmeti ve/veya faaliyeti olmayıp; yatırım danışmanlığı hizmeti almak isteyen kişi ve kurumların, iş bu hizmeti vermeye yetkili kurum ve kuruluşlarla temasa geçmesi ve bu hizmeti bir sözleşme karşılığında alması SPK mevzuatınca zorunludur.   "Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.  Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir."

 

 

Geri
 
FOREX HESAPLAMA
Devamı İçin Lütfen Giriş Yapın.
. .
Dünya piyasaları elinizin altında! Yazının tamamına erişmek için
ücretsiz üye olun.