success
X

TEMEL ANALİZ

Geri

İşlem fikri: Jefferies Financial Group (JEF)

26.03.2024 01:00


Yılın ilk çeyreğinde ABD tarafında şirket tahvilleri ihraçları oldukça güçlü gerçekleşti. “Yatırım bankacılığı” iş kolunun toplam cirosunun içinde yüksek paya sahip finansal şirketler adına olumlu Q1’24 bilanço açıklamalarına sebep olacağını düşünüyorum.

 

 

  • JEF 2023 mali yılında (Kasım sonu bitiyor) toplamda $4.7 milyar ciro elde ederken bunun $2.28 milyarını yatırım bankacılığı hizmetlerinden elde etti. Geri kalanı varlık yönetimi ve aracılık faaliyetleri.
  • Toplam ciro büyümesi 2022 ve 2023’te yıllık bazda sırasıyla %27 ve %21 gerileme gösterdikten sonra 2024 yılında %35 artış bekleniyor. 2024 beklentilerinin güçlenmesinin ana nedeni finansal danışmanlık ücretleri (M&A hizmetleri), halka arzlar ve borçlanma araçları komisyonlarında artış beklentileri. Borçlanma araçları tarafında 2023 yılında $410 milyon olan rakamın 2024 yılında $783 milyona yükselmesi bekleniyor. Finansal danışmanlık tarafında ise 2023’te 1.2 milyardan 2024’te $1.6 milyara yükseliş bekleniyor. Halka arzlar tarafında da 2024 için ciro beklentisi $936 milyon.
  • JEF sene başından beri %12 primli ve ABD finansal sektör BYF’si olan XLF’in %10 yükselişinin üzerinde performans gösteriyor.  

 

 

  • JEF’in kredi notu Aralık ayında Fitch tarafından BBB+’a yükseltildi.

 

 

  • ABD’de bölgesel bankacılık krizini ve Credit Suiess’in çöküşünü (UBS çok ucuza aldıJ) JEF’in üst yönetimi rekabet ortamı açısından kendileri lehine (Büyüme pozitif) gelişmeler olarak yorumluyor.

 

  • 2021 yılında stratejik ortaklığa gittiği ve geçen sene bu ortaklığı güçlendirdiği Japon yatırım bankası SMFG “açık piyasa işlemleri ile” payını %15’e yükseltmeyi hedefliyor. Warren Buffett’ın 2023 yılında Japonya tarafında öne çıkardığı beş yatırım bankasından biri SMFG… Dolayısıyla JEF’e dolaylı yoldan da Buffett’ın ortaklığı varJ Berkshire’ın direkt olarak JEF’te 433k lot pozisyonu var (13F raporundan).

 

  • JEF 2024 yılında 20 ülkede faaliyetlerini sürdürecek. Dolayısıyla sadece ABD değil global bazda M&A, halka arzlar ve tahvil ihraçları yükselişinden olumlu etkileniyor.

 

 

  • Değerleme çarpanları açısından 12 ve 24 aylık FD/FAVÖK & F/K çarpanları sektör ortalamasının aşağısında. Görece ucuz. Temettü getirisi %2.65 ile ortalamaya paralel.

 

  • JEF yarın seans sonrası Aralık 2023-Şubat 2024 dönemi bilançosunu açıklayacak. Piyasa beklentileri $1.51 milyar ciro ve 75 cent düzeltilmiş hisse başı kar.
  • Yarın açıklayacağı rakamları sonrası analistlerden yukarı yönlü hedef fiyat revizyonları bekliyorum. Mevcutta Goldman $51, Oppenheimer $52 ve Morgan Stanley $44 hedef fiyatında.
  • JEF’in dün kapanışı $45.2 seviyesinde. Bilanço açıklaması sonrası %5 civarı bir prim bekliyorum. Büyük resimde (Aylık grafik) 2008 zirvesinin üzerinde bir kapanışı Aralık 2023’te gerçekleştirdi. Yılın ikinci yarısı “risk iştahında artış” ve yatırım bankacılığı gelirlerinde yükseliş ile rallinin daha da kuvvetleneceğini düşünüyorum.

 

 

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil, suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş 'nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır.

Kullanmakta olduğunuz tarayıcının otomatik çeviri, kelime filtreleme özellikleri veya metin eşleştirme yapan 3.parti yazılımlar vb. metin farklılıkları sağlayacak otomatik ayarlar sebebiyle bu sayfada yer alan metinde anlam bütünlüğünü bozabilecek ifadeler bulunabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda musteri.hizmetleri@akyatirim.com.tr adresine e-posta iletebilirsiniz.

Geri
 
FOREX HESAPLAMA
Devamı İçin Lütfen Giriş Yapın.
. .
Dünya piyasaları elinizin altında! Yazının tamamına erişmek için
ücretsiz üye olun.