success
X

TEMEL ANALİZ

Geri

S&P 500 tahminleri, dolar endeksi ve değerli metaller

20.02.2024 02:51


S&P 500

Son bir hafta içinde S&P 500’e dair 2024 tahminlerini yukarı yönlü güncelleyen iki kurum;

  • Goldman Sachs: Yıl sonu hedefi 5.200 Link
  • UBS:  Yıl sonu hedefi 5.400 Link

 

Goldman Kasım 2022’de 2024 yıl sonu hedefini 4.700 açıklamış, ocak ayında 5.100’e revize etmişti. UBS’in revize edilmeden önceki tahmini 5.150 seviyesiydi.

 

Bloomberg’ün 19 Ocak tarihli 2024 yıl sonu hedefleri tablosu aşağıda. UBS gerçekleştirdiği revizyon ile en bullish kurum pozisyonuna geçti. Aşağıdaki tabloda olmayan ama UBS’in revizyonu öncesi 5.400 yıl sonu hedefini Aralık 2023 tarihinde paylaşan Ed Yardeni ile UBS en yüksek getiriyi bekleyenler…

  • Yukarı yönlü yıl sonu hedef fiyat revizyonları geldikçe olası bir düzeltmeyi piyasanın alım fırsatı olarak kullanacağına dair görüşüm güçleniyor.

 

  • Ed Yardeni’nin 2025 sonu hedefi ise 6.000J “Yardeni says it is "achievable" for the S&P 500 to reach 5,400 by the end of 2024, and now has a 2025 target of 6,000 for the end of 2025 - or earnings of $300 per year on a price-to-earnings multiple of 20.”

 

Dolar endeksi

Hem cari fazlanın artış göstermesi hem de ücret artış hızının yavaşlaması EURUSD’yi 1.08 seviyesine getirdi.

 

USDJPY 150 & GBPUSD 1.26 seviyelerinde. Dolar endeksi günlük grafikte 100 gho seviyesinin tekrar aşağısına geçti. 103.70 seviyesinde 200 gho desteği var. Kısa vadede buraya kadar geri çekilme beklenebilir. Fed tutanakları dolar endeksinin kısa vadeli hareketini belirleyecek. USDJPY’nin 150 seviyesine gelmesi, Avrupa bölgesinde cari fazlanın artması ve İngiltere MB’nin piyasanın fiyatladığından daha az faiz indirimi olabilir açıklaması dolar endeksi için aşağı yönlü riskleri arttırıyor.

 

Günlük grafik:

 

Haftalık grafik:

  • 103.40-103.15 aralığı haftalık grafikte destek bölgesi.

 

Değerli metaller:

  • Dolar endeksinin gerilemesi değerli metaller pozitif fiyatlamaya neden olur.
  • Altın $2.030-$2.035 ons aralığını yukarı kırarsa 2.055-2.060 aralığına kadar kısa vadede yükseliş teknik açıdan makul. Uzun vade için düşüncem zaten çok netJ
  • Gümüşte 23.30-23.40 direnç belgesinin yukarı kırılması kısa vadede $24.00-$24.50 bölgesine doğru hareketi destekler.

 

Bloomberg’e altın ve gümüş için tahminlerini giren kurumların çeyrek bazlı rakamları aşağıdadır.

 

Altın tahminleri:

 

Gümüş tahminleri:

 

 

 

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil, suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş 'nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır.

Kullanmakta olduğunuz tarayıcının otomatik çeviri, kelime filtreleme özellikleri veya metin eşleştirme yapan 3.parti yazılımlar vb. metin farklılıkları sağlayacak otomatik ayarlar sebebiyle bu sayfada yer alan metinde anlam bütünlüğünü bozabilecek ifadeler bulunabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda musteri.hizmetleri@akyatirim.com.tr adresine e-posta iletebilirsiniz.

Geri
 
FOREX HESAPLAMA
Devamı İçin Lütfen Giriş Yapın.
. .
Dünya piyasaları elinizin altında! Yazının tamamına erişmek için
ücretsiz üye olun.