success
X

TEMEL ANALİZ

Geri

ABD enflasyonu kendini gösteriyor? Peki piyasayı ne ölçüde etkileyebilir?

02.02.2018 05:07


Twitter’da bizi takip etmek için @TradeAll @OknErtm

Youtube TradeAll kanalımıza buradan ulaşabilirsiniz.  

 

 

2018 yılı global hisse senetleri, dövizler ve faiz beklentilerimiz için tıklayınız  (2018 Global Strateji)

İngilizce versiyon için tıklayınız. (2018 global cross-asset strategy)

 

2018 BIST strateji raporu için tıklayınız.

 

 

ABD Ocak ayı tarım dışı istihdam verisi yayımlandı… 180 bin kişi artması beklenen tarım dışı istihdam 200 bin kişi olarak açıklandı. Önceki ay verisi yukarı yönde revize edilmiş. Ortalama saatlik ücretler verisi %0,2 beklenirken, %0,3 oldu. Yıllık bazda ücret enflasyonu %2,9’a yükseldi. Uzun süredir raporlarımızda bahsettiğimiz enflasyonun ayak sesleri gelmeye başlıyor…

Veri ana hatları ile Euro/Dolar, Sterlin/Dolar, ons altın, BIST100 negatif. Dolar/TL pozitif. Ancak ilk tepkinin geçici olduğunu düşünüyoruz. ABD istihdam piyasası aşırı ısınmaya devam ediyor, artık ücretler üzerinde de yansıma görüyoruz. Veri sonrasında ABD 10 yıllıkları %2,82 civarında işlem görüyor.

 

 

Piyasa Beklentisi

Akyatırım Beklentisi

Gerçekleşme

Fed faiz artırım ihtimali?

Önceki ay revizesi ne yönde?

Tarım Dışı İstihdam Değişimi

180 bin kişi

180-200 bin kişi

200

ARTAR

YUKARI

İşsizlik Oranı

4,1%

4,1%

4,1%

NÖTR

YOK

Ortalama Saatlik Ücretler (Aylık değişim)

0,20%

0,20%

0,30%

ARTAR

YUKARI

Ortalama Saatlik Ücretler (Yıllık değişim)

2,6%

2,6%

2,9%

ARTAR

YUKARI

 

Peki veri sonrası piyasalarda strateji ne olabilir?

ABD verilerinde aşırı ısınma ve enflasyon izleri giderek belirginleşse de “Dolar zayıflığı ve hisse senedi rallisi” bizim tarafımızda devam ediyor. Neden? 2018 strateji raporumuza başvurabilirsiniz. Bkz. Son global pozitif çıktı açığı dönemi 2003-2006

Bu nedenle hisse senetlerinde düşüşler alım, dolarda yükselişler satım görünümünde. Ancak kritik seviyelere dikkat etmekte karar var. Bu nedenle sabah raporumuzda belirttiğimiz üzere..

BIST100 116 bin üzerinde kapanış yaptığı sürece pozitif, ancak faiz oranlarındaki yükseliş devam eder ise 116 bine kadar çekilme doğal karşılanmalı.

Euro/Dolar 1,2250 üzerinde kapanış yaptığı sürece pozitif,

Ons altın 1325 üzerinde kapanış yaptığı sürece pozitif

Sterlin/Dolar 1,3790 üzerinde kapanış yaptığı sürece pozitif, 

 

Okan Ertem, FRM
Research
Vice President

 

 

Twitter’da bizi takip etmek için @TradeAll

Youtube TradeAll kanalımıza buradan ulaşabilirsiniz.  

 

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil, suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş’nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği  zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır. 

Geri
 
FOREX HESAPLAMA
Devamı İçin Lütfen Giriş Yapın.
. .
Dünya piyasaları elinizin altında! Yazının tamamına erişmek için
ücretsiz üye olun.