Geri

Teknik filtremize takılan grafikler - 7 Ocak 2021

07.01.2021 05:19


Günlük olarak yaptığımız teknik tarama süzgeçlerinde dikkatimizi çeken bazı varlıkların grafiklerini aşağıda bulabilirsiniz. Bu grafik taramasında 3 farklı indikatör kombinasyonu kullanılmaktadır. Bütün kombinasyonlar aşırı alım/satım veya hızlı hareketlerin sonuna doğru hacim ve volatilitede görülen yavaşlamalara yönelik hesaplamalar yapmaktadır. Alım/satım sinyali olarak kullanılmaması gerekir. Aşırı alımda görülen hisselerde put opsiyonları, aşırı satımda görülen hisselerde ise call opsiyonlar bir çözüm olabilir.

 

Bu günkü grafik paylaşımımızda daha çok vadeli kontrat enstrümanlarını içeriyoruz. Son haftaların hızlı yükselenlerinden olan tahıl kompleksi elemanları aşırı satım nedeniyle geri çekilme ihtimali artan kontratlar oldu. Ayrıca Eylül 2018’den bu yana en yüksek seviyesine ulaşan pamuk kontratı ve Mayıs 2017’den bu yana en yüksek seviyesine ulaşan şeker kontratı da aşırı alımın ardından yorulma belirtileri gösteriyor. Son 3 grafik ise DXY’de başlamaya çalışan teknik rallinin işaretleri olarak düşünebileceğimiz bir USD güçlenmesine yönelik grafikler. Bu grafikler Sterlin, altın ve Kanada Doları’nda USD lehine hareketlenme ihtimalinin arttığını gösteriyor. Burada içermedik, ancak Avustralya Doları ve Yeni Zelanda Doları’nda da benzer görünümler ön plana çıkıyor.

 

 

Özgür Hatipoğlu
Araştırma
Araştırma Müdür - Stratejist

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ve yorumlardaki yazılar, bilgiler ve grafikler, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil, suret ve nam altında olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan, yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir. İş bu raporlardaki yorumlardan; eksik bilgi ve/veya güncellenme gibi konularda ortaya çıkabilecek zararlardan Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu değildir. Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş her an, hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri, tavsiyeleri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan iş bu rapor ve yorumlar, kapsamı bilgiler, tavsiyeler hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş 'nin herhangi bir taahhüdünü tazammum etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar, gerçekleştirilecek işlemler ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait ve raci olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin, gerek doğrudan gerek dolayısı ile ve bu sebeplerle uğrayabileceği her türlü doğrudan ve/veya dolayısıyla oluşacak maddi ve manevi zarar, kar mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ve çalışanları sorumlu tutulamayacak ve hiçbir şekil ve surette her ne nam altında olursa olsun Akbank T.A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Portföy Yönetimi A.Ş. çalışanlarından talepte bulunulmayacaktır.

Kullanmakta olduğunuz tarayıcının otomatik çeviri, kelime filtreleme özellikleri veya metin eşleştirme yapan 3.parti yazılımlar vb. metin farklılıkları sağlayacak otomatik ayarlar sebebiyle bu sayfada yer alan metinde anlam bütünlüğünü bozabilecek ifadeler bulunabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda musteri.hizmetleri@akyatirim.com.tr adresine e-posta iletebilirsiniz.

Geri